2008. augusztus 27., szerda

Polckészítés

Lassan állandó probléma lett nálam a helyhiány, mindig jönnek újabb Matchbox-ok, és egyre kevesebb a polc. A nagyobb vitrin két felső polcára nem igazán lehet pakolni, mert csak az első sor autó látszana, annyira magasan van. A két polc közül az alsó pont szemmagasságban van, ezért itt még lehetett kezdeni valamit lépcsős elrendezéssel. És kezdtem is.

Szombaton álltam neki egy emelvénynek, amit a szemmagasságban lévő polcra tettem, így már minimum két sorban lehetnek az autóim. Elé tervezek még egy hasonlót, hogy még jobb legyen a polc kihasználtsága. A lapot, amin az autók állnak, rétegelt lemezből vágtam ki, és ezüstszürkére fújtam le. Nem volt akkora lemez itthon, amire nekem szükségem lett volna, ezért két részből kellett elkészítenem. Az illesztésnél egy kis rés maradt, de nem takartam el semmivel, mert annyira nem látszik, ha a szekrényben van. A lapot lelakkoztam, és kész is van a teteje.
A lábakat - Apa tanácsára - YTONG téglából faragtam ki. Annak mondom, aki még nem találkozott ezzel az anyaggal, hogy nagyon könnyű, könnyen lehet vágni fűrésszel, és alakítani reszelővel vagy csiszolópapírral. Az anyagnak van hátránya is, hogy morzsálódik. Ezt egy felületszilárdító anyaggal küszöböltem ki, ami még a felújításból maradt. Nem teszteltem ezt az anyagot, de remélem, hogy hosszútávon is használ, mert nem szeretném, ha "lisztesek" lennének az autóim. A tartólábakat ezután szintén ezüstre festettem, majd lakkoztam.


Bepakolás előtt. Mondtam, hogy jól faragható az YTONG!
Csapszeget azért nem tettem a dugattyúkra, mert ha előtte lesz a másik polc, úgysem látszik majd.

Belakva.

6 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Huhh, de régen jártam nálad! Több mint másfél hete! Szépen sorban:
Vaterás link nagy ötlet!

Cím: Vagy kreativitás, vagy creativity, de kreativity az nem játszik. 8-)

Polc: Óriási ötlet! Én úgy próbálok helyet nyerni, hogy ledobozoltam az összes szentimentális okokból őrzött VHS kazettát és ment anyósomékhoz a lomtárba.

Ikarus 256 írta...

Már korábban kitaláltam, hogy valahogy kéne egy linket kitennem az oldalra, amin keresztül az eladó cuccaimat meg lehet találni. Ez kicsit olyan, mint a használ tautó kereskedésed.

A polcot muszáj volt megcsinálnom, mert eddig oda csak be voltak "dobálva" a bontatlan Matchbox-ok.

Névtelen írta...

Ügyes vagy Ikarus!

Ikarus 256 írta...

Köszönöm, Tommi, köszönöm! :-D
Azon gondolkozom, hogy milyen más anyagokból lehetne hasonlót csinálni, amikhez nem kell elmenni egy tüzépre, vagy nem kell hozzá egy raklap ytong téglát venni. :-)
Ez akkor jó, ha felújításból vagy átépítésből marad hasonló anyag.

Névtelen írta...

Tényleg, amúgy mivel faragtad?

Ikarus 256 írta...

A nagyobb részeket fűrészeltem, a lyukat fúrtam, az apróbb részeket reszelővel és csiszolópapírral csináltam. Megpróbáltam fúróval kimarni, de az sem ment gyorsabban, mint reszelni, és reszelővel még szebb is lett.