2008. augusztus 12., kedd

MB-40 Ford Explorer Sport Trac

Múlt héten kaptam egy csomagot tele 2005-2006-os Superfast-okkal. Tudom, sokan vannak úgy ezekkel, hogy nem gyűjtik, mert nem olyanok, mint a régiek. Nekik sem kell most elfordulni, mert nem Superfast-okról lesz szó, hanem egy Ford Explorer Sport Trac-ről, ami szintén a csomagban volt.

Az autó megjelenésével a szokásos a helyzet: a kétezredik évet tartja az alváz és Areh a kiadás évének, de csak 2001-ben jelent meg MB-23-ként. Nekem egy 2003-as kiadású Explorerem van, amit USA piacra szántak. Megjelent egy tíz darabos csomag részeként, és, mint MB-40, az 1-75 sorozatban. Nagyon meglepődtem, amikor kicsomagoltam, mert a platóján egy piros műanyag háló van, aminek akkor még nem is sejtettem a funkcióját. Nézegettem az autót, és észrevettem, hogy a plató hátsó ajtaját le lehet nyitni. Ha pedig a lenyitott ajtóra kihajtjuk a műanyag hálót - mert ilyet is tud -, akkor a raktér hosszabb lesz, és nem is hagyunk el róla semmit, mert megfogja a háló. Akkor is van ám feladata, ha az ajtó fel van hajtva: elfelezi a platót, és a csomagjaink nem csúszkálnak előre-hátra, kedvük szerint. Egy szinte mai Matchbox-tól ez nagy dolog. Ma már biztos nem csinálnának hasonlót, mert a gyerek lenyelheti az apró részeket, és egyszerűbb is legyártani, ha nem mozog semmi az autón, a kerekeken kívül.
Szépen festették le ezt a Matchbox-ot, az oldalán lévő grafika pedig nagyon feldobja a látványt. Létezett másik színvariációja, az egyikről hiányzott a "TUNE-UP" felirat, a másikon pedig rajta volt a Hero City logó, ami szerintem a Matchbox eddigi leggyengébb sorozata volt. Csoda, hogy ilyen vagy ilyen "autókat" megvett valaki. Szerencsénk, hogy megtartottak egy-két normális járművet a Hero City-s "szörnyek" mellett. Szerintem ennek a sorozatnak köszönheti a Fordom a lila alját.


Ford Explorer Sport Trac MB-40 2003.
A hátsó sárvédő felett a sorozatszáma. Az első lökhárító lejjebb is érhetne.

Matchbox logó a hátsó sárvédő végén, de csak jobboldalon.

A felcsukott platóajtó, a piros hálóval...

...és lenyitott állapotban

Az eredeti Ford Explorer Sport Trac

Explorer kicsit másképp

3 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Klassz járgány! De a színe... A színe az büntet! Kicsit még a Zöld Béke TVR-nél is csúnyább.

Névtelen írta...

Nekem volt egyszer az első piros verzióból, ami megjelent, de szőrén-szálán eltűnt valahová :S

Ikarus 256 írta...

Sam.Joe: Itt hátrány, hogy az autó alja képezi a lökhárítót is. A grafikával nincs bajom. Szerintem jól mutat.:-)
Köszi a javítást! ;-)

Tommi: A tied szebb lehetett. Ahogy nézem azon is volt csomagrögzítőháló a platón.