2008. november 22., szombat

MB-27 Mazda 2

A heti nagy Matchbox-beszerzésről már írtam pár napja. Most a vásárlás eredményei közül szeretnék bemutatni párat, elsőként az idei év egyik újdonságát, a Mazda 2-t.

Az autó eredetijét szerintem mindenki ismeri, vagy legalább, ha látja, felismeri, mert a formája magával ragadja a tekintet. Az enyémét mindenképpen, mert reggelente iskolába menet mindig áll egy az út szélén, és meg is "kell" néznem akárhányszor elmegyek mellette.
2007. májusában kezdték el a második generációs Mazda 2 gyártását. Az autó a Ford Fiesta-val közös padlólemezre épül. Három benzines és egy dízel motorral szerelik az új 2-est. A benzinesek közül két 1349 köbcentis - 75 és 86 LE - és egy 1498 köbcentis - 102 LE - motor közül lehet válogatni. Dízelből egy 1.4-es, közös nyomócsöves 68 LE-s motor a választék. Most kérek mindenkit arra, hogy kapaszkodjon meg valami biztos helyen! Azt írja a wikipedia, hogy hat légzsák és az ESP szériatartozék! Nem semmi. Biztos nagyon jó kisautót raktak össze "Mazdaék", mivel a Világ Év Autója 2008 díj győztesének választották. Olyan modelleket előzött meg, mint az új Ford Mondeo vagy a Mercedes-Benz C-osztály.

Amikor tavaly megjelent a 2008-as 1-75 - 1-100 - sorozat előzetese, már akkor kinéztem belőle pár modellt, ami a "mindenképpen kell" kategóriába tartoztak. Közte volt például a kis Mazda is. A megjelenésre elég sokat kellett várni, ugyanis nálunk még csak mostanában kerültek a boltokba ezek a modellek.
MB-27-es számmal jelent meg az autó. A kocsit az apróságok tökéletessége teszi "naggyá". A leglátványosabb közülük a színe, ami nagyon jól passzol a formához, és az eredeti autót is lehet kapni ilyen fényezéssel. A Mazda emblémák és a Mazda 2 felirat nem folyt szét, és a helyükön is vannak. Az első és a hátsó lámpák sokaknak nem tetsző módszerrel készültek. Kövezzetek meg, vagy üssetek, de nekem nagyon bejönnek ezen az autón! Mivel a Mazda japán autó, ezért kerülhetett a kormány jobboldalra a Matchbox-ban - Japánban egyébként Mazda Demio-ként értékesítik a Mazda 2-t. Csupán egy ponton találtam hibát a Matchbox-on, az első rendszámtáblán nem olvasható normálisan a Mazda felirat. Ez helyett jobb lett volna, ha valami Matchbox-féle kódot helyeztek volna el rajta.
A jövő évi színváltozatra pár lehetőség a mazda.hu Színválasztójában található. Nekem a fekete nagyon bejönne, de ez a zöld azt is üti.

Ha ez a poszt a Matchbox-ot fényező írásnak tűnik, akkor sikerült a célom. Ez az autó igazán megéri az árát!


Madza 2 - még a bliszerben

Elölről...

... oldalról...

...hátulról. Szép.

Az eredeti Mazda 2

3 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Tényleg szép darab, fogok venni belőle, ha találok. Azt írod: "Az autó eredetijét szerintem mindenki ismeri, vagy legalább, ha látja, felismeri, mert a formája magával ragadja a tekintet." Szép autó, nem is kérdés, de szerintem közelről sem egyedi. Nézd meg, az új Corsa nagyon hasonlít rá és talán még 2-3 subcompact is hasonló elemekből építkezik mostanában. Nincs ezzel semmi baj, mert mindegyik nagyob szép, de tökre hasonlítanak.

Ikarus 256 írta...

Engem nem emlékeztet az új Corsara. Úgy gondolom, hogy minden autónak arca van. Ha ránézek a Corsara, akkor egy kis "szemétkedő" arcot látok, aki mindenen sátánian kacag. A Mazda ezzel szemben egy mosolygó kis zöld manóra hasonlít, persze a kedves fajtából. :-)

Névtelen írta...

Nekem is bejön ez a járgány. Szerintem a kerék is megy a kocsihoz. Lehet, hogy én is fogok venni, ha látok valahol... :-)