2008. július 25., péntek

MB-12 Big Bull

Mivel mostanában csak új Matchbox-ok voltak nálam, épp itt az ideje, hogy újra egy korosabb darabot mutassak be. Még mindig tart a felújítás nálunk, az autók meg még mindig dobozokban, de tegnap jött három angol, dobozos Matchbox - ha nem tudom ma visszapakolni az autókat, akkor holnapra is ebből az adagból válogatok. Ebből a hármasból ma egy Big Bull kerül sorra.

A modell alján 1975-ös dátum szerepel, ami egybeesik az első megjelenés dátumával. Areh szerint 1980-ban még bekerült az 1-75 sorozatba, a Matchbox Forum szerint 1979 volt az utolsó éve, mint MB-12. Ez a buldozer egy színváltozatban létezett, csak a görgők színében volt különbség. Charlie Mack szerint a narancs - ilyen az enyém is - és a sárga "kerekes" 4-6 $-t ér, aminek fekete az 30-50 $-t.
Volt korábban már egy Big Bull-om, de közel sem volt ilyen állapotban, mint ez. Nincs rajta festékkopás, és egyben vannak a hernyótalpak. Az ülés kicsit nagynak tűnik az egész géphez képest, de a sok króm feledteti ezt, mert elvonja a figyelmet róla. A motorháztetőből kiálló krómozott valamiről nem tudom, hogy mi akar lenni, de feltételezem, nem fért el a motor a helyén, és kilóg a teteje. A blokk oldalt kinyúló részei pedig úgy néznek ki, mintha hengerfejek lennének - a tetején "COBRA" felirattal -, de akkor ez azt jelenti, hogy egy hatalmas V-motor van benne. Így érthető lenne a Big Bull (nagy bika) elnevezés is.

Big Bull MB-12



Ezen a hernyótalp nem csak álca, mint a Ground Braker-en. Ez működik is.

Vonóhorog is van rajta

A doboz is hibátlan

A doboz tetején lévő felirat az én angoltudásommal (MTA SZTAKI szótár):
Nagyon jól tapadó hernyótalp
Krómozott alkatrészek és vonóhorog
Ha rosszul is fordítottam, de a buldózerre igaz, amit írtam. :-)

2 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Ez kérlek egy versenybulldózer! Ha megnézed a vezető munkahelyét, akkor a székhez viszonyítva ez a cucc kb. akkora, mint egy kerti traktor. A motor benne - gondolom - egy Ford V8 és valószínűleg egy Mustang Cobrából vették ki, ezért a Cobra felirat rajta.(Pl.: http://www.specialtycarpartscanada.com/images/351CobraEngine.jpg ) A bigyón felül meg direktben szipoltyúzza a levegőt - szűrő semmi.

Ikarus 256 írta...

Mondtam én, hogy ez egy tuning buldozer! :-)
Holnap reggel megint nem leszek egy hétig, ezért elmarad a tegnapra beigért darab. közben sikerült bepakolnom az autókat - még nem végleges a helyük -, és a szobámban is kezd rend lenni.:-)
A háttér meg...izé...ha átküldenéd nagyon örülnék neki. Nem biztos, hogy ki fogom nyomtatni, de ötletnek is jó lenne. :-)