2009. szeptember 10., csütörtök

Mercedes-Benz Actros 1857 Box Truck

Régen született meg az utolsó postom, az utolsó Convoyos bejegyzésről nem is beszélve. Most változtatni fogok ezen, újra egy nyerges kerül sorra. A témamegjelölő cím el is árul, hogy egy Actros kerül boncasztalra zárt félpótkocsival.
A kamion a "Coke Around the World" minisorozatban jelent meg 2001-ben. A nyergesvontatók részéről ebbe a szériába hat darab került be: DAF 3300 Space Cab angol színekben, Kenworth T2000 természetesen az USA zászlaja alatt, két Scania T142 a franciáktól és Ausztráliából és két Mercedes Actros Kínának és Németországnak. A pótkocsikra az országra jellemző, de Coca Colával kapcsolatos kép és felirat került, a vontatók mind pirosak, a hálófülkéjük oldalára pedig rányomták az állam lobogóját. Ezek hagyományos Convoy kerekek helyett igazi teherautó felnire hasonlító krómozott kerekeket kaptak gumi abroncsokkal. Minimális, de az összképen nagyot javító extrákkal is felszerelték a kamionokat, így mindegyiknek ki van festve a fényszórója, a pótkocsira pedig aláfutásgátlóval egybeöntött sárvédőgumikat helyeztek el. A félpót egyébként a jól ismert Box Trailer.
Hozzám a fekete-piros-arany zászlós Actros került. Mint feljebb írtam, a vontató alapszíne piros, az oldalán Németország színei, és a lámpák is kaptak némi festéket. Sajnos a alsó fényszórókat és a köztük lévő nyílásokat már nem emelték ki az alapszínből. A hűtőrács ezen is fekete, a közepén egy fényes Merci-csillaggal, mint az 1999-es premier modellen. Érdekes, hogy az egy egyszerű 1-75 modell volt, és mégis kifestették az alsó lámpáit is. A lenti képeken nem lesz látható még két részlet, mivel bontatlan csomagolásban lakik az Actros, és nincs szívem kibontani egy képért. A "láthatatlan" apróságok, hogy a fülke jobb oldalán a légbeömlő és a kabin hátfalán lévő szerelvényeket feketére pingálták. A hátsó fényforrásokkal nem csináltak semmit, maradt piros. A pótkocsira is került némi festéktöbblet egy hagyományos kivitelű Convoyhoz képest: a zsanérok és a zárak szürke színben pompáznak - ez túlzás, de jól sokat javít az ajtókon.
Szándékosan nem írtam a postban egyszer sem a modell sorszámát, mert nincs egyértelmű információm róla. A Convoy Project CY-9C-ként ismeri, a Matchbox Forum pedig CY-64-ként, és mindjárt külön szériába, a Premier Collectibles Convoyba emeli. A Matchbox csomagolása sem segít dönteni ez ügyben, mivel semmilyen sorszám nincs rajta.

Mercedes-Benz Actros 1857 - NRFB

"Coca Cola - Állandóan jéghideg" és "Az őszi örömök Rád várnak" olvasható a kocsi oldalán.

Az alsó lámpákat már nem festette ki a Matchbox, de a csillagért jár a pont.

Igazi gumiból készült abroncsok a króm felniken

Ezt a képet a Matchbox Forumról vettem kölcsön, hogy meg tudjam mutatni a "láthatatlan" részleteit.

Sárvédőgumi és aláfutásgátló

Szürkére festett zsanérok és zárszerkezetek

A doboz hátoldala a hat kamionnal. A DAF, a Kenworth és a Scaniak visszapillantó tükröket is kaptak. Ez nem igazság! A Merci miért nem? Érdekesség, hogy ezeken a képeken az aláfutásgátló még nincs a félpótokon.

Mercedes-Benz Actros 1857 1:1 méretarányban

Linkek:
Matchbox Memories: Newsflash: M8199 Mercedes-Benz Actros 1857 - Pipes New Flat Bed
Ikarus256-Matchbox: CY-121 Mercedes-Benz Actros 1857 Flatbed Trailer
Areh gyűjteménye: Mercedes-Benz Actros 1857 (1999)
Mercedes-Benz Actros a wikipedián

3 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

"Herbstfreuden" be gyönyörű szó! Ebben a nyelvben kicsinálnak az összevonások.

A helyzet az, hogy ebből a sorozatból megvan nekem valamelyik, de ha megölnél sem tudnám megmondani melyik.

Ikarus 256 írta...

Nagybácsimnak jár egy német mezőgazdasági újság, na abban láttam szép szavakat. :-D Sőt, ha jól emlékszem a német nyelv engedi a három azonos betűt is egymás mellett: Schifffahrt. :-)

Fent volt talán az egész sorozat Vaterán, onnan választottam ezt.

Sam. Joe írta...

Schifffahrt... Hajóút? Szép.
Teljesen véletlenül a kezembe került, nekem a kínai van meg.