2009. június 19., péntek

Ikarus Coach - Frissítés

Nem néztem végig az eddigi postjaimat, de úgy tűnik, hogy Ikarusokról írtam eddig a legtöbbet. Az előző linken keresztül meg is nézhetitek őket.
Porsche kolléga hívta fel a figyelmem nem is olyan rég, hogy New Jersey-s Ikarusom még nincsen, és talált egyet Vaterán. Azt akkor nem vettem meg, mert drágának tartottam, végül kiderült, hogy jól tettem, ugyanis ehhez olcsóbban jutottam hozzá. Vaterán az első ilyen Ikarus elég drágán, 4200 Ft-ért kelt el, "ölték" egymást a licitálók, pedig az bontott volt. Én ennek nagyjából feléért kaptam meg ezt a bontatlant, és egyedül licitáltam rá. Mázlim volt vagy már rajtam kívül mindenkinek van?
A busz az Across America sorozatból való, annak a harmadik tagja, mint a hozzá tartozó New Jersey-i rendszámtábla is jelzi. A bliszter hátlapja nagyobb, mint a mostani "Best of"-ok papírjai. Ezt a hatalmas felületet gyerekes grafikákkal töltötték ki. A felső felén egy címer alakú mezőben a Matchbox korábbi ovális logója látható, alatta a sorozat neve és a gyártó 50. születésnapját hirdető szöveg. Ezt az egészet konfettik és szerpentinek veszik körül. A hátlap alsó felére egy USA térkép került, egy-két város jellegzetességével. A bliszter hátoldalán némi információt olvashatunk New Jersey-ről. Alatta egy akcióra hívják fel a figyelmünket: össze kellett gyűjteni egy régióból - északkeleti, déli, középső vagy nyugati - 5 darabot és visszaküldeni a vonalkódját 1,5 dollár kíséretében (posta- és kezelésiköltség). Mindezt az adott régióhoz tartozó bónusz autóért és a hozzá tartozó rendszámtábláért. Az ajándék Matchbox-ok a következők voltak: kelet-1962 VW Beetle, közép-Dodge Dakota, dél-1998 Chevrolet Camaro SS Convertible, nyugat-1955 Chevy Bel Air Convertible. Ha 40-et gyűjtött valaki, az "super-exclusive" washingtoni modellt kapott, egy Limousine-t.
Az előzőekben tárgyalt buszoktól csak a színében tér el ez. Az alapszín világoskék, az oldalát világítótorony, kártyák, hullámvasút, csigaház és egy napozóágy díszíti. A sofőr ajtajára rákerült a modell sorszáma: No 3.

Ikarus Coach New Jersey színekben - NRFB
A hátoldal információi

Köszönöm Porschenak, hogy emlékeztetett a hiányosságomra!

11 megjegyzés:

Andrew0807 írta...

Gratulálok az új darabhoz.Nekem csak egy igen rossz állapotú espana-s van de tervezek egy jobb állapotú beszerzést is.

Ikarus 256 írta...

Köszi! Nekem abból NRFB-s van csak, de majd talán beújítok egy bontottat is.

porsche írta...

Igazán nincs mit, bár valóban sokkal jobban jártál ezzel. Gratula, szép fogás.

Ikarus 256 írta...

Ha nem szólsz akkor, utána talán nem is figyelem ezt. Csodálkoztam, hogy nem licitált senki, pedig amit te mutattál az többért talált valakinél gazdára.

Sam. Joe írta...

New Yersey! Az Ikarus otthona. 8-) Szép fogás, gratz!

Ikarus 256 írta...

Köszi! :-D
Sajnos nem tudom, hogy melyik városban gyártották az USA-ban az Ikarusokat, de lehet attól méh lehetett volna New Jersey. (Bár a Mattel nem gondolkodik így - szerintem...)

Sam. Joe írta...

Hát, ha a NABI történetét nézzük, akkor Union City (Indiana), Anniston (Alabama) a helyes válasz a Wikipédia szerint.

Ikarus 256 írta...

Most nézem csak, hogy milyen kesze-kusza volt az előző megjegyzésem...fáradt voltam. :-D
Szóval semmi köze nincs New Jersey-hez. Köszi!

AndrewBoy írta...

Fless az Ikarus felirat! Van egy nekem is meg egy rendes is! Éljen az amerikai változata a 280-asnak

Ikarus 256 írta...

AndrewBoy: Mi számít neked rendesnek? :-)

AndrewBoy írta...

A rendes eredeti ami a 200as szériát díszíti