2010. október 13., szerda

Tükörben a Világ

Az egyetem aulájában a környezettel és annak védelmével kapcsolatos kiállítást rendeztek Tükörben a Világ címmel. Ott találkoztam az alábbi képeken látható művel.

Mint figyelemfelkeltő eszköz nem rossz, csak sajnálom, hogy 70-es évekből származó Matchboxok is itt végezték, egy hatalmas pingponglabdára ragadva.

Ezt szemléltették az alkotással

Egy kis rögtönzött közvélemény-kutatást szeretnék tartani, a kérdés: "Te melyik autót vinnéd haza a kiállításról?". Mivel elég sok autó van rajta, macerás lenne szavazást készíteni hozzá, ezért inkább az elcsenni kívánt járgányok nevét megjegyzésben írjátok meg!

Ha már tükör:


Kossuth

17 megjegyzés:

porsche írta...

Az ötlet jó, de valóban jó pár járgányt sajnálok, hogy oda került. Megoldhatták volna kínai vackokkal is az egészet.

A harmadik képen alul van egy sárga Porsche. Egy elég ramaty állapotúm van belőle, azt próbálom majd helyrehozni, erre tessék.

Sam. Joe írta...

Hát... Sohasem gondoltam volna, hogy ilyet fogok mondani, de... Fektess be pár üveg sört a figyelemelterelő brigád működésébe és mentsd meg, ami menthető!!! ;-)

Ikarus 256 írta...

Porsche: Hát igen... :-( Elég sok Matchbox volt kevés kopással, pl. Lamborghini Marzal, Ferrari F40 stb., a teszkós autók közül meg szinte mind kitűnő állapotban van. Aztán van még régebbi Hot Wheels és Majorette az Arktisz körül fehérre mázolva.

Sam.Joe: Az a baj a "rongálásos elbitorlással2, hogy az egész iskolában térfigyelő rendszer működik. Pár éve ezen buktak meg a biztonsági őrök, amikor a tanárok irodáiból kilopták a zh kérdéssorokat, és árulták a hallgatóknak. TV-ben is volt akkor az iskola (meg én is egy-két képkockán :-p).

Ikarus 256 írta...

Sam.Joe: A kommentedről jutott eszembe, hogy lehetett volna egy közvélemény-kutatást hirdetni "Te melyiket vinnéd haza?" címmel. :-) áhhh, meg is csinálom, gyorsan.

Galambos Attila írta...

Azért annak örülök srácok, hogy nem lopjátok el a kiállításunk anyagát. Gondolom te sem örülnél annak, ha az interneten arra buzdítanék, hogy lopjuk el az autóitokat, a tévéteket, a pénzeteket. Igaz?
Galambos Attila, Zöld Fiatalok Egyesület, Pécs.

Balázs írta...

Srácok!

Légyszi ne vigyétek haza az autóinkat a tárlatról, mert elég lelombozó a kiállításra érkező skacoknak, ha a kisautók hűlt helyét találják.

Egy tárlatvezető a "Tükörben a világ" kiállításról.

Kornai Lilla írta...

Sziasztok Bloggerek, Kommentelők!
Sajnálattal olvasom, hogy a kiállításról, aminek magam is szervezője vagyok, nem csak a lekvárt és a mézet, de a kisautókat is el szeretnék csórni a látogatók.
Úgy tűnik, hogy nem elég egyértelmű a mondandónk:
csak úgy lehetsz boldog a Földön, ha nem ártasz másoknak. Az esetleges hiány nekünk csak anyagi kárt jelent, de a gyerekektől elvenni a lehetőséget, hogy egy élvezetes kiállítást lássanak, nagyon nem szép dolog.
Ezúton kérünk Benneteket, hogy ne vigyétek el a kisautókat!
Köszi!
A kiállítás szervezői

Unknown írta...

Sziasztok!
Itt a kiállítás szervezője.
Szomorú vagyok, hogy egy, az emberiség jövőjével foglalkozó országos vándorkiállítás anyagából Nektek ennyi jött le. Mi, aggódva a környezetünk állapotáért és az emberhez méltó életkörülményekért, rengeteget dolgozunk, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a ránk leselkedő veszélyekre. A kiállítás egyik fő gondolata, hogy a "rövid távú gondolkodás" (úgyis mint profitmaximalizáció, fogyasztásösztönzés, stb.) az emberiség egyik rákfenéje. Erre itt ennek ékes példáját olvasom. Ti is próbáljatok meg egy kicsit messzebb látni a Matchboxnál és a kiállításon bemutatott dolgokon elgondolkodni. Szerdán, 2010. okt. 20-án, egész napos konferenciánk lesz a helyszínen (ingyenes), ott is megtaláltok, ha beszélni akartok a dologról.
Üdv, Hankó Gergely

Ikarus 256 írta...

Kedves kiállítás szervezők és tárlatvezető!

Nem szándékoztam senkit lopásra buzdítani, mindössze kíváncsi voltam, hogy mit reagálnak az alkotásra a gyűjtőtársak, és a gömbről melyik hiányzik még a gyűjteményükből.
Lopni viszont nem fog közülünk senki, azt garantálom!

Üdv:
Rauscher Tamás

Sam. Joe írta...

Kedves kiállítók! Nem létezik, hogy Ti nem vagytok tisztában az úgynevezett szmájlik jelentésével! 8-(

Tommi írta...

Ha jól látom Saab Sonnett is van rajta. Az különösen fáj. Mondjuk szerencsére van belőle egy közel hibátlan példányom, de akkoris. :-)

Ikarus 256 írta...

Számomra pl. a Lamborghini Marzal az egyik fájó pont, olyanom még mindig nincs.

Tommi írta...

Nekem az nem fáj, mert sosem tetszett. Úgyhogy, ha találok egy jó állapotú példányt valamelyik bolha/lomis piacon, akkor Te leszel az első, akinek felajánlom.

Ikarus 256 írta...

Köszi! Nekem bejönnek a koncepcióautók. :-)

Sam. Joe írta...

@Omlás: Feltétlenül kezeltesd magad, mert olyan dolgokat látsz, amik nincsenek! Akik muzeális, százezres összértékű játékokból készítettetek olyan kiállítási tárgyat, ami néhány hónap múlva úgyis a kukában végzi, az ne prédikáljon rövidlátásról! Észre sem veszitek, de az ilyen kirohanások miatt nem veszik az emberek komolyan a "méregzöldeket". 8-( (Az előbbi ott egy úgynevezett smiley, vagy honosított írásmóddal szmájli, a Wikipédia kiköpi mire való, mert szemlátomást lövésetek sincs róla.)
Üdvözlettel:
Samu József újságíró

Ikarus 256 írta...

Sam.Joe: A muzeális értékről jutott eszembe, apa hozott ma egy nagy doboznyi autót az egyik unokatesómtól. El nem adja, de megkaptam egy rövid időre, hogy megnézzem őket. Hát...nem semmi darabok vannak közte: Alitalias Fiat, 2 db bolgár Citroen stb. Szerintem hasonló posztban majd bemutatok egy-kettőt, mint a "Mások gyűjteményei".

Sam. Joe írta...

Tessék kedves lenni elénk tárni őket!