2010. október 26., kedd

MB-74 Fiat Abarth

Már volt lehetőségetek a Matchbox Fiat Abarth 131-esét megcsodálni Rájennél és BogZoonál. Most ide is felkerül belőle egy példány az Alitalia-s verzióból. Az ok mindössze annyi, hogy volt szerencsém egyet élőben látni a 43. Allianz Mecsek Rallye-n, az FIA Historic Rally futamán. A legjobb az egészben, hogy hasonló festéssel húzott el ott is előttünk.

Leitold Károly és Gábor János - 16. helyen végeztek


A motorháztetőn az Alitalia "A" betűje feletti elfolyt "plecsniről" nekem a Monte Carlo Rally matricája jutott eszembe. Keresgéltem és az alábbi képet találtam:

Alen és Kivimäki az 1979-es Monte Carlo Rallyról

Sajnos az autó nem az enyém, két unokatestvérem küldött egy doboznyi autót, és ebben volt a Fiat is. Nyugi, nem kaptam egy karton Matchboxot, csak egy rövid időre kerültek hozzám, hogy csodálhassam őket. És csodálkozok is rajtuk, mert viszonylag szép állapotban maradtak meg, és nem egy érdekes darab van köztük. Ha időm engedi, mutatok belőle még párat.


Ezt a képet Porschenak ajánlom! :-)

6 megjegyzés:

RÁJEN írta...

Szerintem ne add vissza azt a dobozt ;)

Ikarus 256 írta...

Muszáj lesz, pedig egy csomó olyan van benne, ami nekem nincs meg, és már régóta hajtok rájuk. Pl. fehér-kék Ford RS 200

porsche írta...

Egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi kisautóm maradt ilyen jó állapotban :-(
Köszi, hogy gondoltál rám ;-)

Ikarus 256 írta...

Nálam is csak azok maradtak karcmentesek, amik már elég késői szerzemények voltak, akkor már nem hurcoltam őket szatyorban. Ja, és ez még a kopottabb autók közé tartozik!

Annyi Porsche volt, hogy nem volt nehéz rád gondolni. Majd apránként csöpögtetek még képeket a rallyról. :-)

Vorangee írta...

Szokásos, megjegyzésemet teszem, persze késve :)

A "plecsni" az a rally tábla és kétségtelenül a Monte Carlo-ira hasonlít a legjobban, de nem csak ott van ilyen. Az autót meg eltaláltad ez Alen-é és ezt mutattam neked régebben 1/43-ban hogy mennyire kéne :)

Ikarus 256 írta...

Vorangee: Köszi, ezek szerint nem írtam nagy hülyeségeket. Majd küldök egy írást, amit át kéne nézned szakmailag. :-)