2009. május 20., szerda

Ford Focus WRC - RealToy

Márciusban Mohácsot is behálózta a gazdaságos áruházlánc. Előnyök és hátrányok mellett Matchbox-okat is hozott magával a Teszkó. Be mentem a nyitás hetén, de nem találtam semmi számomra érdekes modellt. Aztán eluralkodott rajtam az "én autóért jöttem be, és mégis a bejárat melletti biztonságos őrtől kell majd kérnem, hogy engedjen ki, mert nem veszek semmit" érzés. Aztán egy polccal lejjebb észrevettem egy adag Teszkós autót 199 Ft-ért. Kíváncsi voltam, hogy ennyi pénzért - már két gombóc fagyit sem fogok kapni érte a strandon - milyen minőséget kapunk. Egyszerű festések - egyik autó sárgább, mint a másik piros - de egyáltalán nem rosszak. Kitúrtam a dobozból egy Ford Focus WRC-t, ami annyira megtetszett, hogy meg "kellett" vennem. Az üzletből kifelé csak az autót nézegettem, még csomagoláson keresztül. Ami onnan látszott: szép forma, szép fényezés, tetszetős sportcsíkok az autó közepén és iszonyatosan ronda kerekek. A dobozról kiderült, hogy a RealToy gyártotta.
A helyzet kibontva sem változott sokat. A kerekei még mindig csúnyák: iszonyatosan "peres" gumikat kapott, teherautó méretű könnyűfém felnikre, amik mögött hatalmas féktárcsák imitációi vannak. Ami végül sikerült az, négy iszonyatosan béna kerék.
A festése kibontva még mutatósabb, mint a dobozban. Az első lámpákat szürkére festették, ezzel kiemelték az autó fehér alapszínéből. A motorháztetőn két rácsos hatású nyílás van, amit szintén külön kifestettek feketére. A lökhárító feletti hűtőrácsán Ford ovális emblémája díszeleg. A fent említett sportcsíkok az autó elején indulnak, és az autó farán, a lökhárító alatt tűnnek el. A hátsó lámpák pofásak lettek, a rendszám "buta" verzió, egyszerűen ráírták az autó nevét.
"Szálljunk be" az autóba. Belül kapjuk az igazi meglepetést, a beltér három különböző színű műanyagból készült, amit a Matchbox-tól soha nem kell várnunk. Összesen két ülést helyeztek el benne - mivel ez egy raliautó -, de azok spéci sportülések, és pirosak. A műszerfal fekete, a beltér hátsó fele szürke és teljesen üres. Ha nem 200 Ft-os kategóriába tartozna, akkor talán már bukókeretet is tettek volna bele, úgy már tele lenne a kocsi vége.

Sam. Joe-nak és Tomminak is van ilyen Fordja, igaz más színben és más kerékkel, ami jobban is tetszik, mint amiket ez kapott. Bár ennél minden csak jobb lehet.

Egyszerű csomagolás, de vissza lehet zárni
Ezeket az autókat lehet még kapni a sorozatban
Kibontva. Az autó kerekei még mindig rémesek. Nem?Hátulról sem utolsó
Piros sportülések és hatalmas "csomagtér".
Ezt az autót tegnap találtam Zsibvásáron. Ebben a színben sem utolsó, sőt a kereke még jobb is.
Ford Focus WRC

23 megjegyzés:

Tommi írta...

Ennek milyen jó a festése!!! Ha a kerekei nem lennének ilyen gázosak, akkor ez simán jobban kéne annál, mint ami van.

Ikarus 256 írta...

Ha olyan kerekei lennének, mint a tiédnek, akkor bőven jobb lenne, mint egy Matchbox. Most jövök a Teszkóból, és volt még belőle. Szerintem nézz el te is egybe, hátha találsz egyet.

Tommi írta...

Ma voltam. Itt Ajkán most csak Hot Wheels kisautók vannak a Tesco-ban, de azok dögivel.

Amúgy meg inkább Impreza WRX kellene. Rájennek van viszonylag normális, nem ilyen "bling-bling" kerekű. Egy olyat elfogadnék.

Ikarus 256 írta...

Láttam én is a Ford dobozán,hogy Subarut is gyártanak, de nem találkoztam vele még eddig a Teszkóban, pedig ma is két teljes dobozt túrtam át. Most viszont rákerestem Rájennél, és igencsak húha kategóriás a verda! Nekem is kell! :-D

Névtelen írta...

Nekem is bejön. Bár ezek a kerekek inkább valamilyen DUB stílusú verdához illenének.

RÁJEN írta...

Még Sam.Joe is elismerően nyilatkozott a RealToy ár-érték arányáról... A BMW-k és Audik is egész jók tőlük, piros Impreza pedig van egy feleslegben nálam, oridzsi dobozában, ha látok még, veszek, és akkor tudok adni mindkettőtöknek.

RÁJEN írta...

Sőt a RealToy Mitsubishi Evo is elég jól sikerült:
http://szirszarjaim.blog.hu/2009/04/02/kiegeszulesek_2

Ikarus 256 írta...

Rájen: Köszi a felajánlott segítséget!Nem tudom hogyan tudnánk megoldani az átvételt, de majd elintézzük valahogy. Ha találsz esetleg kettőt, akkor az is jöhet, mert van egy Subarus ismerősöm, akinek biztos tetszene.:-)

Van jó néhány autója a RealToy-nak, ami szebb, mint egy Matchbox. Tegnap például én is szemeztem egy A8-as Audival, de csak szürke volt, ezért nem hoztam el. És a Mitsubishid is nagyon szép! Pedig csak 200 Ft!!!

Andrew0807 írta...

Ha valamelyikőtök akar bármilyen modellautót felújítani akkor az írjon ennek a srácnak.Van superkings-e is.Sós Győző


viktor85(kukac)citromail(pont)hu

Ikarus 256 írta...

Köszi az infót, de részemről annyi tervem van még a saját elfekvő modelljeimmel, hogy inkább kihagyom a vásárlást.
Többiek?

Sam. Joe írta...

Ikarus 256: Alá pimpelsz egy Matchbox kereket és simán eladod Best of Internationalnak! 8-)

Tommi írta...

Rájen: Nagyon köszi a felajánlást!

Andrew0807: Megbízható az ember, akit ajánlottál? Milyen árakkal dolgozik?

Ikarus 256 írta...

Tervben van az átalakítás, de nem tudom, hogy milyen kereket tegyek alá. El biztos nem adom, ha megcsinálom. (De szebb lenne, mint egy BoI):-D

Andrew0807 írta...

Tommi:Igen megbízható és az árakkal is jól gazdálkodoik.Csak egy példa.Én egy pepsi challenge kenworth caborver racing packot 2300-ért vettem tőle és igencsak jó állapotban van.Ha nem gond írjátok oda hogy ajánlottalak mert azért ez kicsit nekem is jó:D.
Ezt ma kaptam tőle:

SIKU,NOREV,MATCHBOX KINGSIZE,MATCHBOX SUPERFAST és ilyesmik.1967 és 1983 közöttiek.Jó feladat a restaurálóknak :) Viszonylag egyben vannak csak a tengelyeik rozsdásak a kasztnijuk pedig kopottasak.De alkatrészileg nagyrészt hiánytalanok és értékes ritka darabok mind.Néámelyiket nem is bántanám,nem festeném le.Vannak köztük munkagépek,teherautók,autószállító stb...

Nem hírdetés hanem csak kimásoltam a levelezésünkből.

porsche írta...

Én csak azért hagytam ott egy Boxster-t és egy Cayenne-t, mert ugyanilyen felni volt alatta. Nagyon jó minőségű a többségük, de képesek elrontani ezek a förtelmes felnik. Addig "nem láttam bele" a felnibe a féktárcsát, míg nem olvastam írásodat, szimplán csak förtelmesen láttam.

Ikarus 256 írta...

Sajnos, ha féktárcsának is nézzük a belsejét, akkor is iszonyatosan csúnya szegény. Nem is beszélve arról, hogy egy rakhattak volna rá magasabb "gumit" is.

RÁJEN írta...

Ikarus256 és Tommi:
Jelentem, immár két felesleges RT Impreza van nálam raktáron, az egyik fehér (ez még dobozos), a másik piros - vagy két piros, ha az úgy jobb lenne, szóval lehet értük jelentkezni az ababotond kukac gmail pont comon. A darabáruk 390 Ft per darab, mert egyik sem teszkós beszerzés, plusz posta, de ezt majd inkább privátban...

Vorangee írta...

Ma este voltam a Tescoban és rengeteg RealToys-os autó volt. Végig nyálaztam az összeset és azt hiszem ennyi pénzért tényleg csak néhány modell kereke kifogásolható. Ha nem haragszok Tomi írok én is a blogomba egy két dolgot, ha gondoljátok olvassátok el!

vorangee.blogspot.com

Unknown írta...

Hello,
Do you speak english ?
I have a question...

Ikarus 256 írta...

Hello!
Sure, go ahead!

Unknown írta...

Perfect !
My english isn't good, but I try to explain my request...
I have a french website 100% Ford, and I prepar a "goodies" section (to present car collection,...) and for the first news of this section, I present this Ford Focus WRC.
Your photo interest me, because my Ford Focus WRC from RealToy have another box that you (I don't open the box to save this model in my collection). Do you understand ?
Can I use your photo on my website ?
Sorry for my english, thanks !

Ikarus 256 írta...

Never mind, your English is far more better then my French. ;-) Please feel free to use my picture, but please link my page as a source. The box is different because it is from the TESCO hypermarket and they are selling RealToy products under their own, TESCO brand.

Unknown írta...

Thanks for all !!!!

The link is Ok, look at the bottom of this page :
http://ovale-bleu.voila.net/ford_focus_wrc_realtoy.html

See you soon ! :)