2008. június 28., szombat

CY-21 Peterbilt Emergency Center

Tegnap megjött két új vitrinem és átpakoltam oda a Convoy darabokat. A régi helyük mélyebb volt, mint a mostani, ezért voltak olyan kamionok, amik kevésbé látszottak. Ilyen volt ez a CY-34-es Peterbilt Emergency Center is. Büszke lehetek erre a darabra - még így kopottan is -, mivel ebből minden változat megvan, ugyanis csak ez az egy verziója létezik. Első megjelenését Charlie Mack 1992-re teszi.

A vontató egy Peterbilt, ami Superfast-ként 1982-ben debütált MB-43-as számmal, de csak az USA-ban. A kamion hálófülkéje kissé rövidre sikerült, de így fért csak bele a dobozba. A modellt szerintem egy 379-es Peterbiltről mintázták.
A félpót alapját ismét egy Low Bed Trailer alkotja. A felépítmény egy nyitható ajtó nélküli műanyag doboz, aminek a tetején nyolc villogó van és egy kosaras emelő. Ugyanilyen emelő volt a Utility Truck-okon is. A tetőn volt két kis pöcök, amit a kamion előző tulajdonosai közül valaki sikeresen letört. Ezek tartották a kosár gémjét, hogy ne forduljon oldalra összecsukott állapotban, de nélkülük sem mozdul el. Még szebb lenne a szerelvény, ha a vontató is kapott volna villogókat.

Az egészben csak azt nem értem, miért kell egy közel négy méter magas félpótkocsira emelőkosár?




CY-34 Peterbilt Emergency Center (8-12 $)


Peterbilt 379

A két baloldali vitrin az új. Tele Convoy-jal! :-)

5 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

CY-21: Ezért a darabért konkrétan megesz a sárga irígység!!! Nincs ilyenem és emberi áron nem is láttam még sehol! Szép darab, gratulálok!

Vitrinek: Húúú, de jól néznek ki!!! Nekem sajna - pár kivételtől eltekintve - dobozokban csücsül a gyűjtemény, pedig így kellene tárolni, mert így szép.

Amúgy nézegettem a tartalmukat és látom, hogy van White Rose Convoyod is. Nekem is van kettő, de nagyon ronda festésűek, igazán nem is tetszenek. De az ami neked van, az szép.

Ikarus 256 írta...

A T600-as Kenworth-re gondolsz? Nekem csak messziről tetszenek. Majd szeretnék ezekről is írni valamicskét,mert szerintem nincs szépen kidolgozva. Az tetszik benne, hhogy gumi kerekei vannak és rendes alvázuk van fémből, de az eleje rém ronda.
Ez például tetszene:
http://www.mbxforum.com/11-Catalogs/01-Convoys/jnpc112161.jpg
http://www.mbxforum.com/11-Catalogs/01-Convoys/jnpc112162.jpg
Lehet, hogy még ma megírom a postot... Köszi, hogy felhoztad őket!:-)

AndrewBoy írta...

Nájjjsz! Ilyen vitrinek kellenének nekem is bakker

Sam. Joe írta...

Jaja. Két fajta vontató van meg - a típusra most nem emlékszem - de pontosan ugyanaz a bajom nekem is, nagyon elnagyoltak és vastagok a festésük.

Ikarus 256 írta...

Andrew, itt a szekrény:
http://www.vatera.hu/matchbox_tarolo_szekreny_76039999.html
http://www.vatera.hu/matchbox_tarolo_vitrin_77178492.html
Ha érdekel írj. Pestre kéthetente megy keresztapám, ő fel tudja vinni.
A második szekrény nem nálam van, bár jó lenne!:-D


Sam Joe, a másodikat nézd meg te is!