2008. június 30., hétfő

CY-112 Kenworth T600 Superstar Transporter

Sikerült vennünk két Superstar kamiont 1994-ből és 1995-ből. Először furcsa volt, hogy miért nem röppen rá mindenki erre az árverésre, mert a két Matchbox-ért 3000 Ft-ot kértek csak. Az árverés végére sem lett sokkal több az ára, örültem is neki, hogy egész olcsón megúsztuk. Azért beszélek most többesszámban, mert Apa találta ki, hogy vegyük meg. Nekem nem tetszettek már akkor sem az arányai miatt. És, hogy miről van szó? Két Kenworth T600-as Superstar Transporter-ről.

Ha már mondtam az arányokat, akkor ezzel kezdem a "szitkozódásom". A vontató majdnem olyan hosszú, mint a pótkocsi, ez pedig elég hülyén néz ki, főleg Amerikában. Még a sima Convoy-ok sem arányosak, ez meg még annyira sem. Az egyik pozitívuma a szerelvénynek a kamion alváza, ugyanis az eredetit mintázza, elég élethűen. Az sem rossz, hogy az alsó spoilereket műanyagból csinálták, mint az igazin, sőt még üzemanyag-tartályokat is helyeztek mögé. Az már kevésbe szép, hogy ez a műanyag nem teljesen olyan színű, mint a kabin, és a kamion hátulján, az alváz felett végig látszik. Jobb lett volna, ha ezt is fémből készítik. A festés sem túl fényes - a fehéren szó szerint, mert matt -, nem takar rendesen, a fém pedig tele van sorjákkal az éleken. A vontatón még három részlet van, amit valahogy nem tudok megbocsátani a Matchbox-nak. Az első az, hogy műanyagból készítették a nyerget, a második pedig az, hogy a hálófülke ablakai nincsenek kivágva. És hol vannak a hatalmas króm kipufogók???

A pótkocsi annyira nem rémes, de annak is van hibája. Most írhatnám, hogy ennek a félpótnak szintén egy Low Bed Trailer az alapja, de nem az amit eddig megszokhattunk. Ezen előrébb hozták a kerekeket, és hátrébb a támasztólábakat. Ebből egy nagyon fura szerkezet keletkezett, az alváz szerint 1993-ban. A pótkocsiba való "berakodás" egy lefelé nyíló ajtón valósulhat meg. A felépítmény oldalait és az ajtót matrica borítja. A kamion és a pótkocsi is gumikerekeken gurulna, ha nem lötyögnének a kerekek a tengelyeken.

Összességében részleteiben csúnya Matchbox, amivel még játszani sem lehet normálisan. Örülök, hogy ezektől megkímélt korábban az élet. Apa azt mondta, hogy adjam el. Én meg erre válaszoltam neki, hogy megmarad mind a kettő. Ez is "tanulópénz" lett, és messziről - jó messziről -, üvegajtón keresztül annyira nem rémes.


Így néztek ki dobozban


A fehér Kenworth az 1994-es modell.

Arányok!?!?!? De legalább jó a pótkocsi matricázása



Kenworth T600 1995-ből

Így nyílik az ajtó

A műanyag nyereg és a kipufogómentes fülkehátfal


A dobozok hátulja cheklist-ekkel


Ezt bevállalnám még így is, hogy ismerem a hibákat

Az eredeti T600-as Kenworth hasonló pótkocsival, mint a Matchbox, csak ez hosszabb

Gyönyörű!

Nem én találtam ki, hogy hiányzik róla a méretes kipufogó

Nincsenek megjegyzések: