2008. június 26., csütörtök

MB-29 Tractor Shovel - Frissítés

Az előző Tractor Shovel-es bejegyzés óta sikerült további markolókkal bővítenem a gyűjteményem. Köztük volt három "gyógyszeres" is mint ez.

Az első egy narancssárga traktor, a tetején "Thomae Mucosolvan" felirattal. Charlie Mack szerint ez volt az első "orvosságos" Tractor Shovel, és 15-25 $-ra értékelte. A modell alján Made in Macau áll.
A következőt tájföldön gyártották. A fülkéjére "Spasmo Mucosolvan" van írva, és ez kék színű.
Az utolsó ebből a csomagból már kínai és vonóhorga is van. Ez a traktor kicsit sötétebb árnyalatú, mint az előbb belinkelt példány, de a tetején lévő reklám ugyanaz: "Thomae Mucosolvan S".

A negyedik új szerzemények már nem promóciós modell, hanem a Matchbox sorozatában megjelent darab. Még bontatlan, eredeti csomagolásában van - és abban is marad. A traktor mellé egy kártyát adtak ajándékba, aminek az egyik oldalán egy autó képe van, a hátoldalon pedig az autó adatai németül. Németül, hiszen ez egy német piacra szánt darab volt. Ezt bizonyítja a doboz elején szereplő német felhívás, hogy most gyűjthető képekkel együtt adják az autókat. A traktor dobozán 1981-es dátum és Made in Macau van feltüntetve.


A három új "gyógyszeres". A sárgáról nem találtam semmit Charlie Mack enciklopédiájában. A kék 10-15 $-t ér szerinte.


Tractor Shovel az eredeti csomagolásában a kártyával - Mercedes 600-as van a képen

Mind együtt

4 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Próbáltam megkeresni ezt a Mucosolvan nevű dolgot a neten, de csak németül találam róla olvasnivalót és hát azt a nyelvet - bár tanultam három évig - csak nagyon gyengén értem. Szóval lehet, hogy óriási bakot lövök, de talán valami megfázás elleni szer. Vicces. 8-)
Az is megérne amúgy egy misét, hogy ki milyen modellekbe szeret bele. 8-) Szépen alakul a gyűjteményed ebből a verzióból! Gratulálok!

Ikarus 256 írta...

Akkor jót találtál meg, mert tényleg valami szirup ez a Mucosolvan.:-)
Sikerült ebből a postból is kihagynom egy Tractor Shovelt. Apa mutatott rá tegnap, hogy van egy CS61-es szettünk (CY-32 plusz tábla, meg bólyák) amiben szintén van egy traktor.:-)

Sam. Joe írta...

Nekem egy CS-71 várja, hogy feldolgozzam. 8-)De Convoyhoz mostanában nem nyúlok addig, míg be nem fejezem a Convoy premiersorozatot. Ahhoz meg kéne egy CY-3 Uniroyal - azt hittem, hogy megvan, közben meg nem. Egyet vettem az eBay-en, de nem jött meg, most fogom visszaszerezni a pofától a pénzem. A héten meg vettem egy másikat, az ha minden jól megy, meg is jön a jövő héten. Szóval az még odébb lesz.

Ikarus 256 írta...

Kerestem,de nem találtam meg a CS-71-et. Melyik az?
Én is hanyagolni fogom egy kicsit a Convoy-okat, mert elég sokat írtam róluk a többihez viszonyítva.