2009. március 18., szerda

Vatera sztrájk

Ezt a levelet nem rég kaptam, és minden bele van írva, amiről írni szeretnék, így csak a levelet illesztem be.


"Tisztelt Vaterás partnerem/barátom!

Ezúton kívánom felhívni figyelmedet a Vatera azon döntésére, miszerint 2009 április 6. 00.00 órától Listázási Díjat (Feltöltési Díj) vezet be minden termékre. Mely termékenként és aukció indításonként 5-40Ft, részletes és hivatalos tájékoztatást lásd a mellékelt linken: http://www.vatera.hu/PR/?activepanel=news#link10

Mivel a Listázási Díj bevezetésével nem értünk egyet létrehoztuk a Listázási Díj Elleni Egységfrontot, azaz LiDEE-t.

Célunk, hogy A Vatera vezetőségének jelezzük, hogy a fenti Listázási Díj bevezetése a Vaterán árusítókat negatívan érinti és ellehetetleníti.

Nem kívánjuk a Vaterától, hogy non-profit szervezetként működjön, de a jelenlegi hírnevét, pozitív megítélését a nagy termékkínálatnak (ebbe beletartozik az 5Ft-os képeslap és a 7milló Ft-os festmény is) és az elégedet eladóknak - vásárlóknak köszönheti. Ezért úgy gondoljuk, hogy a Listázási Díj bevezetése mind a Vatera oldal üzemeltetőinek, mind a felhasználóknak kárt okoz.

Kérem, ha eladó vagy és egyetértesz célunkkal, akkor csatlakozzál az alábbi módon a demonstrációnkhoz!

Kezdete: 2009 március 25 00.00*óra

Időtartama: 1nap - 24óra

Módja: Minden termék kijelölése majd "Lejártá tétele" - a demonstráció után, azaz 2009 március 26.-án 00.00*-órakor újra kell indítani a termékek aukcióit, hogy mérhető legyen a változás

*A demonstráció kezdetét és végét, természetesen mindenki a saját időbeosztásához igazítja, szerintem a lényeg, hogy 25.-én 7.30-8.00-tól 24.00 óráig látszódjon a demonstráció!

Amennyiben további észrevételed vagy ötleted van, akkor kérünk osszad meg velünk az alábbi fórumukon:
http://www.vatera.hu/forum/index.php?showt...mp;#entry524775
http://www.vatera.hu/forum/index.php?showt...mp;#entry524828

p.s.
Kérlek küld el ez a levelet minden Vaterás ismerősödnek/partnerednek!


Köszönöm az együttműködésedet!"

Nem tudom mennyire lesz sikeres az akció, de én mindenesetre leveszem az áruimat azon a napon. Ha nem változtat a Vatera a tervein, akkor április 6. után nem ott fogom árulni a Matchbox-okat. Válság van, mindenki szív, de ők azért jól akarnak járni...

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát, hogy őszinte legyek, én benne vagyok.

Névtelen írta...

hát ja...
én is fel vagyok háborodva...
nem elég nekik a 6%
ez a pofátlanság netovábbja.
olvasom folymatosan a órumot, kiváncsi vagyok a fejleményekre.

csatlakozom én is, 6. után én sem inditok aukciót ott.
Majd keresünk új helyet :)

Névtelen írta...

Sziasztok!
Én is benne vagyok, csak felmerült egy probléma. Ha lejárttá tesszük az aukciót, az 24 órán belül fog lejárni, nem azonnal. Inkább az összeset törölni kelle, mint lejártá tenni, hiszen így csak pár órás kiesést teszünk nekik. Vagy tévednék???

AndrewBoy írta...

Nekem nincs sok cuccom fenn (2db) de egyetértek mert ez ratyi. A Vatera hiba/megj. fórumára is írtunk jó néhányan. Elég érdekes mert a bejegyzéseket törlik a fórumból ráadásul azonnal. Engem ki is akartak zárni a fórumról tehát egy patkány bagázs a teszvesszel együtt sajna. A zsibvásárral mennek át az arcok és ott folytatják ahogy megszoktuk. Májer

Ikarus 256 írta...

"Névtelen": Ha nem licitáltak egy termékedre, akkor azonnal le tudod zárni az aukciót, ez nem jelenti azt, hogy törlöd is. Ha van rá licit, akkor csak előbbre tudod hozni a lejárat időpontját, ennél van az egy napos határidő.

AndrewBoy: Ha nem jár sikerrel ez az akciónk, akkor én csak venni fogok Vateráról. Kérdés az, hogy hányan maradnak Vaterán árulni? Tiszta sor, hogy lesznek akik nem fognak váltani, például azok akiknek sok 1 Ft-os aukciója van már most is, vagy általában elsőre elviszik a termékeiket. Nekem legtöbbször első körben nem kel el semmi, és a második meghirdetésre jön meg az első licitáló.

Névtelen írta...

Egy másik fórumon ezt láttam, mint alternatíva, azt írják, hogy most indultak pénteken, egész ígéretes kis próbálkozás. cserebere.hu

Sam. Joe írta...

Értem én, hogy ki akarják szórni a folyton élesedő, soha el nem kelő szemetet, mert csak feleslegesen terheli a szervereket. De ezzel kinyírják az alacsony értékű termékek kereskedelmét is. Jelzem, az eBay-nek is van ilyen listázási díja.

AndrewBoy: A Vatera és a Teszvesz tulajdonosa ugyanaz, ne csodálkozz. A zsibvasart meg fogom nézni. Van valakinek már tapasztalata?

Ikarus 256 írta...

Még nem igazán volt időm utánanézni a többi hasonló oldalnak, ezért nem tudom, hogy mik feltételek. A modellshown hotwheels71 az auxx.hu-t ajánlotta, talbi pedig a zsibvásárt. Szerintem ők tudnak erről bővebben, majd faggatózok.

Ikarus 256 írta...

Most jött az e-mail a teszvesztől. Ők 30-án kezdik a listázási díj bevezetését. :-(

Névtelen írta...

Igen, én is kaptam e-mailt a tesz-vesz-től, de maga a tesz-vesz hibájából már nem is hirdetek ott. (1 árut 2-en nyertek meg tőlem, meg az értékelés is csak a termék megérkezése után 2 hónapra jött meg, pedig ahogy megérkezett nekik az árú, egyből értékelt is. Szóval elég érdekes...) Nem akarom elvenni a kedvetek a tesz-vesztől, de én már többé nem akarok ilyen kínos helyzetbe kerülni, mint ahogy fentebb említettem...