2008. október 15., szerda

TP-6 Toe Joe & Racing Mini

Az ERTL-es postok nem keltettek nagy visszhangot, ezért visszatérek a Matchbox-ok bemutatásához, és a jövőben hanyagolni is fogom az előzőekhez hasonló kitérőket.

A napokban írt Sam.Joe az MB-74 Toe Joe-ról, amiben említette, hogy nekem van belőle egy ritka variációm, amit most be is mutatnék. Amit a Superfast sorozatban megjelent Toe Joe-ról tudni érdemes, arról az előbb belinkelt postban olvashattok. Amiben az enyém különbözik attól, az a színe - az enyém piros, és a gémek mintája. Bár ezt a modellt a Matchbox tervezőmérnökeinek fantáziája hívta életre, mégis tetszik. A fülkébe a kis ajtón keresztül elég nehézkes lenne a bejutás, de ezt a hibát feledteti a kabin formája, a hatalmas üvegfelületeivel, és a villogókkal. Nem hiszem, hogy erre lett volna valami eljárás a gyárban, de az én modellem "cicijében" maradt egy kis buborék, amitől úgy néz ki, mintha igazi lenne. A kocsi oldalán lévő ládaajtók is nagyon jól sikerültek, a kerékjárati íveknél pedig, mintha szerszámosládák lennének a platóra "szerelve".
A Matchbox Forum szerint 1978-ban jelent meg TP-6-os számmal, egy Racing Mini kíséretében. Megjelent más színvariációban is ez a szett - itt meg is tudjátok nézni -, de ami nekem van, az egyik legritkább verziója. Megnéztem Charlie Mack enciklopédiájában, hogy mégis mennyit ér, de elfelejtettem, hogy mit írt, és ez nem is mérvadó nálunk.
A Racing Mini 1971-ben jelent meg MB-29-ként, de az alvázon 1970-es dátum szerepel. 1971 és 1973 között bordó színben jelent meg, utána, '76-ig pirosban. Az autó valóban olyan, mint az igazi: Mini. A versenykialakítást a középre helyezett méretes kipufogó, és az apró, de széles kerekek hivatottak jelezni - persze a rajtszámon kívül.



TP-6 1978-ból - valaha így követte a Mini a Toe Joe-t a bliszterben

Toe Joe - Nézzétek meg a villogókat, mert bennük maradt egy kis levegőbuborék, ettől olyan mintha igaziak lennének.


Racing Mini 1974-től 1976-ig, mint MB-29, 1976 és 1980 között pedig a TP-6 része

Kipufogó? Kémény!


Munka közben


Van 1-75-beli zöld változatom is.

7 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Mit mondjak? Szép! A zöld verziód cickóiban is benne van a légbuborék - igaz kisebb.

Ikarus 256 írta...

Sajna fekete kampót nem valószínű, hogy fogok találni, mert elég ritka. Majd fél karral vontatja a Minit.

Más:
Megcsináltam a második szintet. 12000€ért vittem üzemanyagot a lengyeleknek.:-)

Névtelen írta...

Naon zsír ez a pack! Nekem is van 1 1970-es Racing Minim, de sajna fel kellett újítani, mert 2 horpadás volt a tetején, amit kigitteltünk, és nagyon szép lett. Azért kellett újrafesteni, mert 20-as, kézzel rajzolt számok voltak rajta mindenhol, és alkohollal sem jött le :( De a fényezés olyan lett mint az eredeti. Még az árnyalat is szinte ugyanaz a piros.

Ikarus 256 írta...

Ígérd meg, hogy egyszer bemutatod! Van még egy Minim, azon nincs már matrica sem, de annyira még nem rossz, hogy át kellene festeni.

Névtelen írta...

OK, megígérem :D Sajnos ezen sincs már matrica :(

Névtelen írta...

Láttam vaterán a Minid. AZ enyémet is a horpadás, és a kézzel rajzolt számok miatt kellett átfesteni. Még a csomi ajtó is össze volt festve, meg a lámpák is. De majd bemutatom. Sajnos nincs kép a festés előtti hátuljáról, de a tetejéről igen, de sajna a képen nem naon látszik a horpadás.

Ikarus 256 írta...

Hát, igen, szegény Minim elég ramaty állapotban van...:-S