2008. október 15., szerda

TP-6 Toe Joe & Racing Mini

Az ERTL-es postok nem keltettek nagy visszhangot, ezért visszatérek a Matchbox-ok bemutatásához, és a jövőben hanyagolni is fogom az előzőekhez hasonló kitérőket.

A napokban írt Sam.Joe az MB-74 Toe Joe-ról, amiben említette, hogy nekem van belőle egy ritka variációm, amit most be is mutatnék. Amit a Superfast sorozatban megjelent Toe Joe-ról tudni érdemes, arról az előbb belinkelt postban olvashattok. Amiben az enyém különbözik attól, az a színe - az enyém piros, és a gémek mintája. Bár ezt a modellt a Matchbox tervezőmérnökeinek fantáziája hívta életre, mégis tetszik. A fülkébe a kis ajtón keresztül elég nehézkes lenne a bejutás, de ezt a hibát feledteti a kabin formája, a hatalmas üvegfelületeivel, és a villogókkal. Nem hiszem, hogy erre lett volna valami eljárás a gyárban, de az én modellem "cicijében" maradt egy kis buborék, amitől úgy néz ki, mintha igazi lenne. A kocsi oldalán lévő ládaajtók is nagyon jól sikerültek, a kerékjárati íveknél pedig, mintha szerszámosládák lennének a platóra "szerelve".
A Matchbox Forum szerint 1978-ban jelent meg TP-6-os számmal, egy Racing Mini kíséretében. Megjelent más színvariációban is ez a szett - itt meg is tudjátok nézni -, de ami nekem van, az egyik legritkább verziója. Megnéztem Charlie Mack enciklopédiájában, hogy mégis mennyit ér, de elfelejtettem, hogy mit írt, és ez nem is mérvadó nálunk.
A Racing Mini 1971-ben jelent meg MB-29-ként, de az alvázon 1970-es dátum szerepel. 1971 és 1973 között bordó színben jelent meg, utána, '76-ig pirosban. Az autó valóban olyan, mint az igazi: Mini. A versenykialakítást a középre helyezett méretes kipufogó, és az apró, de széles kerekek hivatottak jelezni - persze a rajtszámon kívül.TP-6 1978-ból - valaha így követte a Mini a Toe Joe-t a bliszterben

Toe Joe - Nézzétek meg a villogókat, mert bennük maradt egy kis levegőbuborék, ettől olyan mintha igaziak lennének.


Racing Mini 1974-től 1976-ig, mint MB-29, 1976 és 1980 között pedig a TP-6 része

Kipufogó? Kémény!


Munka közben


Van 1-75-beli zöld változatom is.

7 megjegyzés:

Sam. Joe írta...

Mit mondjak? Szép! A zöld verziód cickóiban is benne van a légbuborék - igaz kisebb.

Ikarus 256 írta...

Sajna fekete kampót nem valószínű, hogy fogok találni, mert elég ritka. Majd fél karral vontatja a Minit.

Más:
Megcsináltam a második szintet. 12000€ért vittem üzemanyagot a lengyeleknek.:-)

Bog Zoo írta...

Naon zsír ez a pack! Nekem is van 1 1970-es Racing Minim, de sajna fel kellett újítani, mert 2 horpadás volt a tetején, amit kigitteltünk, és nagyon szép lett. Azért kellett újrafesteni, mert 20-as, kézzel rajzolt számok voltak rajta mindenhol, és alkohollal sem jött le :( De a fényezés olyan lett mint az eredeti. Még az árnyalat is szinte ugyanaz a piros.

Ikarus 256 írta...

Ígérd meg, hogy egyszer bemutatod! Van még egy Minim, azon nincs már matrica sem, de annyira még nem rossz, hogy át kellene festeni.

Bog Zoo írta...

OK, megígérem :D Sajnos ezen sincs már matrica :(

Bog Zoo írta...

Láttam vaterán a Minid. AZ enyémet is a horpadás, és a kézzel rajzolt számok miatt kellett átfesteni. Még a csomi ajtó is össze volt festve, meg a lámpák is. De majd bemutatom. Sajnos nincs kép a festés előtti hátuljáról, de a tetejéről igen, de sajna a képen nem naon látszik a horpadás.

Ikarus 256 írta...

Hát, igen, szegény Minim elég ramaty állapotban van...:-S